Dünyada artan hızlı tüketim kültürü ile birlikte kaynaklar azalmakta bunun yanında kullanılmış ürünlerin doğaya bilinçsiz bir şekilde bırakılması ile çevre kirliliği artmaktadır. Kaynakların azalması ile birlikte hammadde temini konusu ciddi bir sorun olarak önümüze çıkmaktadır.
Kaynakların azaltmak ve çevre kirliliğinin önüne geçebilmek için en önemli konu kullanılmış atıkların geri dönüştürülerek tekrardan insanların kullanımına sunulmasıdır. Bu kapsamada dünyada ciddi çalışmalar olmakla beraber; ülkemizde de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından gerekli çalışmalar yapılmaktadır.
Kullanılan ürünlerin içinde çevreye en çok zarar veren ürünlerin başında ise hem endüstriyel hem de bireysel olarak kullandığımız yağlar oluşturmaktadır. Kullanılmış atık yağların geri dönüşümü veya geri dönüşüme uygun değilse çevreye zarar vermeyecek şekilde bertaraf edilmesi gerekmektedir.
Hayatımızın birçok yerinde kullanılmış olduğumuz atık yağlar hem çevreye hem de canlılara çok ciddi zararlar vermektedir. Doğaya bilinçsiz bir şekilde salınmış olan atık yağları arıtmak ve bölgeyi temizlemek de çok zor ve maliyetli bir iştir. Atık su sistemine karışmış olan 1 litre atık yağın 1 milyon litre içme suyunu kirletmekte ve atık suyun geri kazanım çok zor olmaktadır.
İşletme veya konutlardan çıkacak olan yağın özelliklerine göre bitkisel atık yağların yakıt olarak kullanılması ve bu yöntemle enerji üretilmesi sağlanabilmektedir. Atık yağlar geri dönüşüme kazandırılarak hem çevre kirliliğinin önüne geçebilir hem de ülkemizin en çok ihtiyaç duyduğu enerji ihtiyacını karşılayabiliriz.
Ulusal ve yerel işletmeler tarafından yağ tüketiminin çok olduğu ticari işletmeler için ise yağ tutucu sistemi zorunlu hale getirilerek atık su sistemine karışmış olan kullanılmış yağların şehir kanalizasyon hattına karışmadan ayrılması amaçlanmaktadır.
Yağ tutuculardan çıkan atık yağlar yapısı bozulduğunda dolayı geri dönüşüme uygun olmayıp tehlikeli atık özelliği gösteren yetkili firmalar tarafından bertaraf edilmesi gereken ürünlerdir.
Yerel ve ulusal idareler tarafından ticari işletmeler tarafından kullanılması zorunlu olan yağ tutucular şehir kanalizasyon sistemlerini korurken işletmeler için yeni sorunların başlangıcı olmuştur. İşletmeler hatlarda ve yağ tutucuda oluşan tıkanıklık sorunlarının yanında koku ve yağ tutucudan çıkan yağın bertarafı konusunda sorunlar yaşamaktadır.
Yeşil Grup Enerji, BioGuy ile bu sorunları biyolojik olarak atık yağı yerinde bertaraf ederek çözerken; işletmelerde oluşan tıkanıklık ve koku problemlerinin önüne geçmektedir. Yeşil Grup Enerji ile sorunlarınız biyolojik olarak çözmenin keyfini yaşayabilirsiniz.