İletişim
Türkçe English

Yağ Parçalayan Bakteriler

...
Yağ Parçalayan Bakteriler
Yağ Parçalayan Bakteriler

Dünya hızlı bir değişim sürecine girmiş olup hayat tarzlarımız ve yaşam alışkanlıklarımız da buna paralel olarak değişim göstermektedir. Hızlı yaşam tarzları ile beraber dışarıda yeme alışkanlıkları artmakta olup; bundan 25 veya 30 sene öncesine göre yemek hizmeti sunulan yerler çok daha fazla artmıştır.

Yemek üretim ve tüketimin belli yerlerde yoğunlaşması ile beraber hayatımızda yeni sorunlar da baş göstermektedir. Yemek üretiminin ve tüketiminin çok olduğu otel, AVM, iş merkezleri, büyük ölçekli fabrikalar, yemek-gıda üretim merkezleri ve catering hizmeti veren firmaların artması ile beraber büyüyen şehirlerimizde altyapı sorunları baş göstermektedir.

Hazır gıda sektörü veya gıda hizmeti sunan bu ticari yerlerin artması ile beraber altyapı sorunlarının önüne geçmek için yerel ve ulusal yönetimler bazı tedbirler almaktadırlar. Atık sularda oluşan bu sıkıntıların çözümü için yapılan tedbirlerin başında işletmelerde oluşan atık yağın işletme bünyesinde yağ tutucularda kısmen temizlenmesidir.

 

 

Yağ Tutucu Nedir?

Yağ tutucu sistemi yerel ve ulusal yönetimler tarafından atık su deşarj parametrelerine göre işletmelerde zorunlu olarak bulundurulması gereken bir sistemdir. Yağ tutucusu sistemi atık suyun içerisindeki kullanılmış yağı ayırarak şebekede oluşacak tıkanıklığın ve arıtma tesislerinde atık suyun tekrar kullanıma kazandırılması amaçlı kullanılmaktadır.

Yağ tutucu sistemleri deşarj parametrelerine bağlı olmakla beraber deşarj parametreleri uygun olmayan işletmeler için zorunludur.Herhangi bir zorunluluk olmamasına rağmen yeni yapılan büyük ölçekli toplu konut projelerinde de çevre bilinci ile kullanımı gün geçtikçe artmaktadır.

Yağ Tutucu Çalışma Prensibi Nedir?

Yağ tutucu veya yağ kapanı olarak bildiğimiz bu sistem; işletmelerde atık sudaki kullanılmış yağı ayıran mekanik bir sistemdir. Yağ tutucular yoğunlukları farklı olan yağ ile suyu birbirinden ayırarak kendi içindeki ve ya dışarıdaki bir depolama ünitesine ayırır. Bu sistemdeki amaç atık su ile beraber yağın şebekeye karışmasını engellemek ve bu şekilde altyapı sisteminde oluşabilecek problemlerin önüne geçebilmektir.

Yağ Tutuculardaki Sorunları Nelerdir?

Ulusal ve yerel yönetimler hem altyapıdaki sorunların büyümemesi hem de çevre kirliliğinin önüne geçmek deşarj parametreleri yüksek olan işletmeler için yağ tutucu bulundurmayı zorunlu hale getirmiştir. Bu şekilde sorunların büyümeden lokal olarak çözme yoluna gitmiştir.

Yağ tutucu sistemi altyapı ve çevre sorunlarını kısmen çözerken ne yazık ki işletmeler için yeni sorunların temel nedeni olmuştur. Bunların en başında işletmelerin borularında meydana gelen tıkanmalar, yağ tutucuların tıkanması ve yağ kaynaklı olarak ortamda kötü kokuların olmasıdır.

Yağ Tutucularındaki Sorunlar Nasıl Çözülebilir?

İşletmeler için en büyük sorunlar için sizlere biyolojik bir çözüm olarak sunduğumuz yağ parçalayan bakteriler çevreci ve zararsız bir üründür. Bir bakteri kültürü olarak sisteme direkt olarak enjekte edilerek kolay kullanım imkanı sağlamaktadır. Özel bir bakteri olan bu mikroorganizmalar biyoremediasyon yöntemi ile yağ tutuculardaki ve hatlardaki sorunları çözerken sisteminize herhangi bir zarar vermez. Yağ parçalayan bakteri; yağı yapı taşlarına ayırırken karbon bazlı kısmı enerji için kendisi kullanırken, sisteme ise CO2 ve su verir. Bu şekilde işletmelerdeki yap kaynaklı sorunlar biyolojik olarak çözülmektedir.

Yeşil Grup Enerji olarak yağ tutucusunda oluşan problemlerinize BioGuy ile biyolojik bir yönetmle sorunlarınız tek ürünle çözüm imkanı sunmaktayız. Avrupa Birliği tarafından verilmiş “Seal Of Excellence” belgesi ile Avrupa’daki en verimli ürünü sizlere sunmaktan mutluluk duyarız.Yeşil Grup Enerji, BioGuy ile sorunlarınıza verimli ve kalıcı çözümler sunmaktadır.

İletişim Formu